地產博客 > 文亮語 返回
瀏覽人次:14303    回應:5
文亮語

澳門賭場貴賓廳籌碼可不可以通用

 

湯文亮博士

紀惠集團行政總裁
2022年4月6日

  今日在會所食晏,見到老婆一個大媽朋友,佢問澳門賭場貴賓廳的籌碼可不可以通用,有朋友話唔可以,一定要要去發出籌碼的貴賓廳賭錢,我唔明白點解唔可以,如果唔接受其他貴賓廳的籌碼,即是自己做少很多生意,咁蠢的事,邊度會有人做。

  老婆話我錯,美國歐盟亦唔准俄羅斯用美元歐元,同樣做少很多生意,其實,今次真的是令很多人大跌眼鏡,美國今年超八千億軍費,都是想所有國家用美元,現在踢俄羅斯出局,令到要買俄羅斯天然氣及糧食國家一定要使用盧布,黃金或者以物易物,無形中令美元的地位減弱,浪費了美國軍費,美國的做法實在很難明白。

 
 
我要回應
我的稱呼
回應 / 意見
驗証文字
 
回應 / 留言規則
  1. 禁止撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論;
  2. 禁止以名稱/暱稱/綽號/同音字等批評或映射任何人士、機構、公司;
  3. 禁止發佈有關招聘、推銷、廣告等內容;
  4. 禁止公開任何個人資料(如電話號碼、電郵地址、即時通訊帳號等)。

敬請留言者自律。本網站保留刪除/堵截任何留言的權利。

會員登入
登入ID 或 網名
密碼
1. 大鄉里 2022-04-06 14:58:22
回歸基本步,增加軍費,夠惡才是硬道理。

就算經濟全球第一,唔夠打,都只是一塊肥肉。

如果能拖殘老俄、老中,西方破敵500,自損3000都有着數。

你睇疫死百萬,乞痴都冇一個,頂層照舊享樂,別人能學嗎?

人人有槍,出來示威即是搵命博,既不是赤手空拳,大條道理彈瓜你,老美革得成頂層的命嗎?

核彈性質有多種,有物理的,金融的,輿論的,資源的,唔知有冇生物的呢?

2. 引刀一快 2022-04-06 15:34:10
希望呢鋪俾人仔跑出嚟。
3. Hongkonger 2022-04-06 16:01:52
因為政客不只考慮經濟,所以我們難以明白。
4. 十一哥 2022-04-06 21:30:52
人仔早就跑出使乜希望,刀刀就真係需要希望嘞…長夜漫漫眼光光等天光。
話時話…D貓竇狗籠氹唔氹到交替啫。
5. 引刀一快 2022-04-07 00:35:50
十一座順嫂


咁你家鄉楓葉國,係咪用人仔呀?楓葉國有冇支付寶?
貓竇狗竇?等人仔跑出之後,換間楓葉屋,帶啲貓仔狗仔過去住下先。