地產博客 > 敢說亮話 返回
瀏覽人次:16834    回應:4
敢說亮話

茶餐廳亂話(979)對手強大,褪軚亦不為過

 

湯文亮博士

紀惠集團行政總裁
2021年5月7日

  今早去到茶餐廳,有兩個同一路江湖人物在談判,一個大佬一個靚,做靚的有怨言,話大佬一向撐佢與同門兄弟爭拗,但現在收到風話大佬似乎褪軚,如果係真就大鑊,同門兄弟人強馬壯,大佬唔保,好快就冇。

  做大佬的話,已經保了幾十年,亦無可能繼續保下去,況且,做靚的已經山窮水盡,很難再交保費,免費的事一定唔做,但這不是最重要原因,主要是因為做靚的同門兄弟現在非常強大,如果兵戎相見,恐怕兩敗俱傷,而且,那些都是別人家事,在適當時候褪軚亦不為過,大佬仲表示,他只不過學拜登,以美國這樣強大,都唔會為了台灣與中國硬拼,表明台海有戰爭美國都不會參與,所以亦不能怪他。

 
 
我要回應
我的稱呼
回應 / 意見
驗証文字
 
回應 / 留言規則
  1. 禁止撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論;
  2. 禁止以名稱/暱稱/綽號/同音字等批評或映射任何人士、機構、公司;
  3. 禁止發佈有關招聘、推銷、廣告等內容;
  4. 禁止公開任何個人資料(如電話號碼、電郵地址、即時通訊帳號等)。

敬請留言者自律。本網站保留刪除/堵截任何留言的權利。

會員登入
登入ID 或 網名
密碼
1. 亦不能怪他 2021-05-07 12:00:13
上屆老襯一上任, 菜姑娘就即刻打電話, 今次爆燈一啲都撻唔着。
2. 元朗湾区人 2021-05-07 13:12:32
蔡英文,勾结倭寇,未代溥仪。

应该正法。
3. 应该正法 2021-05-07 13:58:37
佢等緊你。
4. 西周器 2021-05-07 18:20:22
民主政治既野

  空即是色
  色即是空
  阿呢陀佛
  唸完收工