地產博客 > 文亮言 返回
瀏覽人次:18952    回應:3
文亮言

疫情下,大多數男人都乖了

 

湯文亮博士

紀惠集團行政總裁
2022年3月25日

  昨晚食飯時,老婆話今日下午同幾個大媽食飯,當然是分開幾張枱,所有大媽對疫情都沒有太大反感,因為在疫情下,所有男人都乖了,不但老公乖,個仔都乖,以往周不時煮好飯,煲好湯,問老公,老公話要陪老闆食飯,問個仔,個仔話要做project ,一個人飲一大煲湯,真係人都癲,今次真係要多謝林鄭,如何佢唔係禁止晚上堂食,班男人就算返屋企食飯,都會彈三彈四,現在當然唔會,或者唔敢。

  我阿嫲成日講,曹操都有知心友,關公也有對頭人,原來林鄭都有fans,不過唔夠一個月,又將會恢復晚上堂食,大媽的歡樂時光就會過去,輪到男人的歡樂時光,我差不多成個月都約滿哂,一於飲番夠本,食番夠本。

 
 
我要回應
我的稱呼
回應 / 意見
驗証文字
 
回應 / 留言規則
  1. 禁止撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論;
  2. 禁止以名稱/暱稱/綽號/同音字等批評或映射任何人士、機構、公司;
  3. 禁止發佈有關招聘、推銷、廣告等內容;
  4. 禁止公開任何個人資料(如電話號碼、電郵地址、即時通訊帳號等)。

敬請留言者自律。本網站保留刪除/堵截任何留言的權利。

會員登入
登入ID 或 網名
密碼
2. 引刀一快 2022-03-25 23:42:49
呢碗嘢合時令,祛濕。
3. 十一哥 2022-03-26 00:08:05
刀刀就驅風…
4. 引刀一快 2022-03-26 00:40:08
何止驅風,仲滋陰㖭呀。