主頁 搵樓/成交 放盤 數據公佈 地產新聞 地產博客 置業手冊 背景 / 聲明 / 聯絡我們 繁體簡體English
瀏覽人次 : 2873
地產新聞
持4物業賺2,200萬李彩華:切忌心急
(東方) 2015年12月25日
藝人李彩華投資眼光獨到,2010年起開始看準樓巿,連續四年實施「一年一物業」計劃,至今持有的四個物業帳面已賺2,200萬元。對於投資得利,李彩華說:「其實好感恩,近年來發展得不錯,算有點成績,可以搵到啲資金去投資,自己都好開心嘅,投資自己都鍾意嘅。」

問到有甚麼投資心得,她建議切忌心急,並說:「如果巿道差嘅時候就要睇定啲,看準先好入巿,千祈唔可以心急。」她表示除了自己外,母親亦擔當入巿的軍師,故趁着聖誕節會買禮物送給母親,她說:「會買啲花膠、海味、鮑魚畀阿媽,等佢可以煲湯畀佢自己飲,補吓。佢成日都好擔心我喺內地工作辛苦,我成日都要佢為我操心,對媽咪一定要好過自己。」她表示內地工作排得密麻麻,稍後會開拍一部電影之後又緊接一部電視劇,她說:「會盡量抽時間返香港探家人嘅。」